Stressistä palautuminen lisää hyvinvointia

Stressi on nykypäivänä tuskin kenellekään vieras käsite. Vaikka sana stressi onkin arkipäivän kielenkäytössä negatiivisesti latautunut, on hyvä muistaa, että stressireaktio on kaikille tietyissä elämäntilanteissa välttämätön reaktio.
 
Ongelmaksi stressi muodostuu silloin, kun siitä tulee pysyvä olotila.
Kun stressi ja paine, eivät päivän päätyttyä helpotukaan vaan ne seuraavat mukana iltatoimiin ja vuoteeseen saakka, elimistösi joutuu ylivireystilaan. Päästäksemme pois ylivireystilasta, autonomisen sisäelinhermoston tulee löytää tasapaino uudelleen.
 
Helpoin ja vaivattomin tapa elimistön tasapainon uudelleenlöytämiseen on tehdä arkeen tilaa palautumiselle. Kaikessa yksinkertaisuudessaan stressin lievittäminen rentoutumalla on äärimmäisen tehokas hoitomuoto.

 
Sitoutuminen hoitoon on stressinlievityksen avain
 
Jos haluat päästä stressistäsi eroon, sinun täytyy tehdä päätös hoitoon sitoutumisesta. Priorisoi se kaikkien arkitoimintojen kärkeen. Stressin hoito on ensisijaisesti uuden asenteen ja rentoutumisen oppimista eli mielen huoltoa. Siksi hoidossa hyvinvointiäänitteiden toistuva kuunteleminen ja kärsivällisyys ovat hyvien, kestävien hoitotuloksien takana.